En tacksamhet för stor för att sätta ord på.

Förra veckan samlades de mina för en opretentiös och trevlig kväll i min ära. Jag har nämligen lyckats producera två av tre kandidatuppsatser under loppet av några månader. Vilket gör mig väldigt stolt, främst med tanke på att jag precis genomlidit den värsta tiden i mitt liv. Det här med värsta tider i ens liv. Det låter lika dramatiskt som det faktiskt är. Det gör svåra saker i livet ännu svårare. Men de gör också de framgångar du lyckas nå ännu större. Motvind och otur kan skapa magi – om du ger dig fan på det.

Men svåra saker blir svårare, och min misofoni har varit en stor utmaning. Kombination av ett dåligt mående och denna blogg har kanske inte gjort underverk. Missförstå mig rätt, jag har inte ångrat denna blogg en sekund, men att ge någonting som varit så negativt i mitt liv så stor plats har varit väldigt svårt stundtals.

Under mitt lilla firande hände någonting som har potential att förändra mitt liv fundamentalt. En riktig game changer! En hel hög med människor gick ihop och köpte ett par speciella hörlurar till mig. Bose QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling. Ja, ni hör ju hur avancerat det låter. Enkelt sagt är det ett par fancy hörlurar med en inbyggd teknik som aktivt reducerar ljud, men som tillåter mig att höra vad folk runt mig säger. Denna teknik borde alla med ljudkänslighet att skaffa/få/äga. När jag öppnade paketet förstod jag ingenting och gav nog inte en tillräcklig reaktion, för jag förstod faktiskt inte vad det var. Men när jag testade dem i skarpt läge hade jag svårt att hålla tårarna borta. Jag testade dem på tågstationen, i väntan på bussen, på bussen och bland massvis med människor.

 

Och det var tyst.

 

Den lilla maskinen kunde stänga ute omvärlden och jag kunde för första gången i hela mitt liv kontrollera och filtrera alla de ljud som tar så mycket energi av mig. Med dessa kan jag sitta ”tyst”, jag behöver inte förstöra hörseln med hög musik, jag behöver inte springa och gömma mig. Jag kan ta den plats som jag så desperat vill ha.

Det var många människor som engagerade sig och som bidrog till min present. Gamla vänner och nya vänner. Jag vill tacka er alla från botten av mitt hjärta. Presenten kan inte värderas i pengar (även om den var dyr – hjälp!) för den ger mig lindring där jag behöver den som allra mest.

Tack, tack, tack. Och ännu mer tack.

bose
Underverket själv, min nya älskling.

Published by

One thought on “En tacksamhet för stor för att sätta ord på.

  1. Jag gläds med dig. Inte bara för att du har fått något som kan ge dig lindring utan även för att de som har gett dig denna present har visat att de FÖRSTÅR. Nu ska jag googla och se hur mycket sådana lurar kostar.

    ÖronproppsHanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *